tiistai 17. toukokuuta 2016

...talo törröttää :)

Hirret saapuivat tontille perjantaina. Hyvin mahtuivat pihaan.


Pystytys alkoi maanantaina. 
Maanantai-iltana ihailtiin pystytettyä alakertaa.
 Ammattitaitoinen pystytysporukka on ollut kyllä taitava ja tehokas! S tuumasi ennen pystytystä, kun katselimme tontilla olevaa valtavaa määrää hirsiä ja muuta tavaraa, että tämän pystyttämiseen menisi itseltä puoli vuotta. Emme olleet uskoa silmiämme, kun kahden päivän jälkeen oltiin jo vaikka kuinka pitkällä!

Tiistaina nostettiin päätyelementit...


...ja kurkihirsi paikoilleen.

Kattotuolien asennus käynnistyi.
Kuva otettu etuovelta. Vastassa on isot ikkunat talon vastakkaisella seinällä. 

Illalla kattotuolit olivat lähes kaikki paikoillaan. 


6 kommenttia:

 1. Upeasti hirsitalo nousee! :) Meille piti myös tulla alunperin hirsitalo, mutta päädyttiin tekemään puutalo itse pitkästä. Hirsitaloissa kaivattua hengittävyyttä haetaan sitten muilla muovittomilla ratkaisuilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuuhan se hyvin muutenkin saavuttaa hengittävä talo😊Meilläkin tuo yläkerta on kevytrakenteinen mutta hengittävä, eli ilman muovia. Pitääpä tulla kurkkaamaan teidänkin projektia😊

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Saanko kysyä paljonko talonne on pitkä ja leveä? Itsellä pitäis vielä reilu kuukausi malttaa odottaa hirsien saapumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa kysyä😊 ulkomitat on 9x12, sisämitat puolisen metriä pienemmät.

   Poista
 3. Hienoa! On uskomatonta kuinka nopeasti pystytys tapahtuu :) Ja onpa teillä ihanat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nopeasti kyllä nousi, meinasin pökrätä kun näin talon eka kerran pystyssä😁 Se tuntui niin järjettömän korkealta kun siihen asti oli ihastellut kellarin hidasta nousemista.

   Kiitos kommentista, löysin sitä kautta blogiinne ja luinkin samalta istumalta monta tekstiä. Niin tuttuja tunteita ja ajatuksia hauskasti kirjotettuna😊

   Poista