perjantai 8. heinäkuuta 2016

Piippu tulee tupaan

Talon lattia valettiin viime viikon torstaina. Nyt onkin ollut mukava työskennellä talon sisällä tasaisen ja kovan lattian päällä.

Tällä viikolla aloitettiin muurauspuuhat. Löysimme torista puuhellan rautaosat ja haimme ne viime tiistaina. Hiekkapuhallettuina ja liesimustalla siveltyinä ne  näyttävät tosi hyvältä! Hellan kanteen ostimme yhden uuden levyn. Täytyy vielä mustata sekin.


Puuhellaan tulee paistinuuni, leivinuuni tulee takan yhteyteen.


Piipun muuraaminen aloitettiin linja-lankojen virittämisellä. Ja sitten kellarin lattialta alkoi nousta komea kolmehorminen piippu.

               
                     Ensimmäinen lanka paikallaan.
Langat valmiina.


Muuraaminen vauhdissa.

Alakerran lattia lähestyy..

Illalla myöhään piippu tuli tupaan.

Ja seuraavan iltana myöhällä yläkertaan.Piipun teon jälkeen odottaa puuhellan ja takkaleivinuunin muuraus. Takan suunnitelmat näyttävät tältä. Haluamme takkaan vanhan ajan korkeiden kaakeliuunien ilmettä. Leivinuuni kuitenkin määrää dimensioita varsinkin leveyssuunnassa. Loppuun vielä ryijyprojektin tilannekatsaus..

Puoliväli on kahden kerroksen päässä.

Aloitin myös hirsien käsittelyn sisäpuolelta Osmocolorin Uviwaxilla. Projekti on vielä sen verran vaiheessa , että siitä on paras kirjoittaa vähän myöhemmin lisää. Ulkomaalaus ei ole edennyt lainkaan näillä surkean sateisilla ilmoilla. 

4 kommenttia:

 1. Hienosti edennyt hommat teilläkin! Kuka teillä toimii muurarina? Hauska yhteensattuma kun meilläkin on juuri samanlainen puuhellan luukku kuin teillä. Otettiin ne talteen tontilta puretusta vanhasta talosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on muurannut isänsä kanssa yhdessä. Appiukko on muurannut monenlaista aikaisemmin ja häneltä saatiin hyvät opit. Vastaava mestarikin antoi kymmenen sekunnin peruskurssin: aloita aamulla laastilla ja lopeta illalla tilillä :)

   Poista
  2. Muuraako miehesi myös tulisijat? Meillä mies muurasi edellisen talomme tulisijat,elämänsä ensimmäiset ja toimivat kuin unelma. Sen jälkeen onkin useamman uunin/takan muurannut ja muuraa myös uuden talonkin tulisijat. :)

   Poista
  3. Kyllä hän aikoo muurataan myös tulisijat:)

   Poista