keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Tapetit seiniin

Tapetointi se olikin oikein mukavaa puuhaa. Tapettia tuli meillä alakerran vessaan ja kahteen yläkerran huoneista.

Vessan tapetti on Morrisin.


Wc-kalustekin on kasattuna paikoillaan, sen ostimme Ikealta. Suunnittelin vielä vaihtavani tuohon erilaiset nupit. 

Talomme yläkerrassa ovat kaikki makuuhuoneet sekä yksi huone, joka tulee työ- ja vierashuoneeksi. Lisäksi keskellä on pieni aula ja kylpyhuone. Alakerran tiloja käytetään päivisin, mutta yläkerrasta löytyvät huoneet joissa levätään ja joihin vetäydytään silloin, kun haluaa olla omissa oloissaan. Tätä luonne-eroa kerrosten värillä halusimme hieman korostaa portaikossa ja näkymässä joka avautuu portaiden yläpäässä. Portaat kiivettyään näkee edessään ensimmäisen huoneen oviaukon ja suoran levyseinän. Tapetoimme tämän portaikkoon näkyvän seinän tummasävyisellä tapetilla, jonka löysimme Duron Gammalsvenska -mallistosta. Tämä on tuleva työ- ja vierashuone.

Tapetissa yhdistyy muuhun väripalettiin myös kodinhoitohuoneen ja kuistin tiilenpunainen lattia.
Portaikon paneeliin poimimme sävyn tämän tapetin pohjaväristä.

Kuva portaiden yläpäästä.


Siinä missä alakerta on valoisa ja siellä on paljon valkoista, yläkerrasta löytyy tummempia sävyjä.

  Kolmas tapetoimamme huone oli vanhempien makuuhuone. Sinne etsittiin tummansininen tapetti luonnonvalkoisen virkatun päiväpeitteen pariksi. Valitettavasti tämän tapetin nimeä en enää muista, enkä muista edes nettikauppaa josta tämä tilattiin jo hyvän aikaa sitten. Hyvästä alesta löytyi juuri oikeanlainen tapetti. Tämän huoneen kaikki paneeliseinät on vielä tarkoitus käsitellä peittävällä valkoisella, tapettia on vain yhdellä seinällä.


Lattia on nyt asennettu alakertaan kokonaisuudessaan ja lattioiden maalaaminen on aloitettu. 


Pari kuvamaistiaista lopuksi lattiamaalin väristä, kun yläkerta on kertaalleen maalattu ohennetulla maalilla. Maalin sävy on Uulan värikartan Usva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti