keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Lattioista

Maalattu lankkulattia on ihana! Sellaisesta meillä on  kokemusta tässä meidän vanhassa talossamme, ja sellaisen olemme suunnitelleet laittavamme uuteenkin kotiin.

Yläkerran lattia onkin helppo, koska meillä ei tule yläkertaan lattialämmitystä. Finnlamellin kautta tulee mäntylankkulattiat sinne. Ne maalataan vaaleiksi, ja aulaan olisi joskus tarkoitus maalata se aiemminkin mainitsemani ruutukuvio.

Maalina aiomme käyttää Virtasen maalitehtaan Porstua -lattiamaalia. Tästä maalista on kiiltävän lisäksi olemassa silkinhimmeä vaihtoehto, johon varsinkin allekirjoittanut on ihastunut. Kovuudeltaan tämä maali on Betoluxin kanssa samaa luokkaa. 

Vanhan kotimme lattia on maalattu Betoluxilla. 
Rintamamiestalomme vanhat lankkulattia maalasimme aikoinaan Betoluxilla. Pinta on helppo pitää puhtaana, mutta kovan kolauksen tullessa maali saattaa lohjeta. Väriltään nämä lattiat ovat hieman vihertävään ja ruskeaan taittavaa valkoista.  Meistä nämä lattiat ovat kauniit, mutta kyllä näissä kaikki roskat ja villakoirat näkyvät armotta. Ainakin alakertaan laittaisinkin mielelläni hieman tummempaa maalia.

Alakerta on lattialämmityksellä ja siksi sinne on alunperin suunniteltu parkettia. Aikamme ajattelimme jotain vaaleaa tammilankkuparkettia, mutta kun päädyimme jättämään sisäseinät puunvärisiksi, maalattu lattia alkoi tuntua välttämättömältä. Viimein löysimme ratkaisun tähän pulmaan, ja asennamme alakertaan puuvalmiin viistetyn lankkuparketin, jonka maalaamme asennuksen jälkeen. Lopputulos toivottavasti näyttää lankkulattialta. 

Kodinhoitohuoneeseen tulee todennäköisesti harmaa kaakelilattia, mutta pesuhuoneeseen ja saunaan haaveilemme helppohoitoisesta akryylibetonista. Saapa nähdä millaisiin ratkaisuihin budjetti lopulta ohjaa meidät.

-T-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti