torstai 26. toukokuuta 2016

Osmocolor Uviwax vai jotain muuta

Meillä on ollut ajatuksena jättää alakertaan hirret puunvärisiksi. Tarkoitus on kuitenkin, että ne olisivat vaaleat eivätkä tummat. Näin aurinkoisina päivinä puu alkaa tosi nopeasti muuttaa väriä ja meille tulikin yhtäkkiä vähän kiire käsitellä hirret tummumista vastaan.

Ajattelimme käyttää Osmocolorin Uviwaxia, joka on nimenomaan UV -suoja-aine. Ajelin K-rautaan ja Bauhausiin viisastumaan, mutta siellä ei juuri osattu antaa tietoja tästä tuotteesta. Sen verran vähän aikaa ollut vasta markkinoilla, heillä ei kummallakaan ollut sitä hyllyssä. Soittelin sitten suoraan maahantuojalle ja sain tietää sen minkä halusinkin; tuote sopii juuri sellaiseen tarkoitukseen kuin olemme ajatelleet ja erityisesti vielä kuusipuulle. Seuraavana päivänä postiluukkuun kolahti näytekappaleet:


Uviwaxista on siis olemassa sekä väritön versio että hieman valkoisella väritetty vaha. Tässä nyt sitten pähkitään, että kumpiko laitetaan. Vaikeaa kuvitella noin pienen palan avulla miltä iso pinta näyttää! Talon seinä on vielä hyvin vaalea, lähellä tuota alempaa väriä. Siinä mielessä väritön UV-suojakin voisi olla riittävä... menee ehkä liiankin kelmeäksi jos noin vaaleaa alkaa vaalentaa.

Testipurkki tilaukseen ja koelevitystä tekemään, ei sitä muuten voi tietää!

Myös ulkopintojen käsittely täytyisi tehdä jo aika pian. Ainakin homesuoja on sudittava seinille pikapuoliin.

Mutta se talon väri! Miten voi olla näin vaikea päättää!? Okran keltaisen ja vaalen välillä on tässä keinuttu kohta vuosi, aina isännän kanssa eri puolella. Alkaisi tosiaan olla päätöksenteon aika. Siispä kävin hakemassa molemmista väreistä puolen litran testipurkit. Asian saattaa lopulta ratkaista ulko-ovi, joka on  jo värinsä lukinnut ja saattaa olla ettei sellaisena viihdy keltaisen vieressä.

Sitkeä vanha omenapuu on säilynyt maatöistä huolimatta tontilla ja kukkii vimmatusti!Talolla on hääritty katon kimpussa. Aluskate on valmis ja kattopeltien asennus alkoi eilen.

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää teillä talolla! Meilläkin on okrankeltainen vahva vaihtoehto talon väriksi. Toinen voisi olla harmaa. Oletteko käsitelleet hirret jo homesuojalla? Meille annettiin neuvoksi pystytyksen jälkeen käsitellä ne heti jollain homesuojalla etteivät ala pilkkuja keräämään. Minkä merkkisellä maalilla aijotte talon maalata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homesuojan sutiminen tehdään tällä viikolla. Meillä muutto vanhasta talosta vuokralle vähän vei aikaresursseja ja lykkääntyi viikolla tuo homma:/

   Maalin merkkiä emme ole vielä lukinneet, mutta testipurkkien maali on virtasen maalitehtaan öljymaalia. Jos se vakuuttaa niin laitamme varmaan sitä. Tikkurilan valtti on toinen vaihtoehto:)

   Poista
 2. Kerroppa sitten kokemuksia tuosta virtasen maalista. Meillä vaihtoehtona myös tuo maali. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin koelankkuja sivellessä se tuntui yllättävän kevyesti levittyvältä ja hyvin peittävältä!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen blogi! Löysin tänne vasta nyt :) Meillä on samansuuntaiset pohdinnat sisäpuolen käsittelyn osalta. Uviwax tosin sai jäädä... Eivät olleet asiakaspalvelussa kovin auttavaisia, eikä mitään takuuta/arviota antaneet kauanko UV-suojaus kestäisi. Rautakaupoissakaan ei tuntunut kukaan tietävän tuotteesta mitään. Lupaavalta vaikutti, mutta me ei kuitenkaan saatu riittävää infoa eikä lopulta edes vastausta muutamaan jatkokysymykseen asiakaspalvelijalta. Kuulin talotehtaan kautta Tremax nimisestä aineesta, joka tekee hirren pinnasta juuri höylätyn näköisen ja siihen kannattaa vetää vielä joku suoja-aine päälle.Tremax käsittelyn kesto voi olla jopa 20 vuotta. Kannattanee tutustua tuotteeseen jos ette ole tehneet vielä päätöstä :) Olen pohtinut blogissamme vähän hirsipinnan suojausta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava tuote tuo Tremax! Olisipa tiennyt siitä vähän aiemmin niin olisi päässyt meidänkin valintakarkeloihin mukaan. Nyt olemme jo ostaneet tuon Uviwaxin, toivotaan että sekin on hyvä aine. Koelevityksen perusteella lopputulos näyttää aika hyvältä!
   Mielenkiintoinen blogi teillä, otetaan lukulistalle:)

   Poista
  2. Joo se vaikuttaa kyllä tosi lupaavalta, enkä ollut itse löytänyt sitä vaikka olin etsinyt aika paljon tietoa sisäpintojen käsittelystä :) Hyvä, pidetään peukkuja Uviwaxille!

   Poista
 4. Näin parin vuoden jälkeen olisi kiva kuulla, millainen kokemus teillä on ollut tästä Uviwaxista? Minkä värin valitsitte? Onko se säilynyt? Kuinka moneen kertaan käsittelitte? Pohdimme Uviwaxia omaan taloomme.

  VastaaPoista