lauantai 20. elokuuta 2016

Talon ulkomaalaus Virtasen neljän öljyn laatumaalilla

Talon ulkomaalaus on nyt viimeistä silausta vaille valmis. Hirmuisen epävakaisten loppukesän kelien vuoksi viimeistely eli valkoisten osien maalaus on venynyt ja venynyt. Mahtanee venyä aina ensi kevääseen saakka kun sisätöitäkin pitää jo tehdä.


Kesän aikana saimme maalattua kahteen kertaan kaikki seinät. Valkoisella on maalattu kertaalleen lähes kaikki.

Maalin sävy Virtasen Okra. 

Maalin alle levitellään virtasen homeentappaja-aine. Se kuivuu parissa päivässä ja sen jälkeen maalausurakka on valmis alkamaan.Virtasen neljän öljyn laatumaalilla oli hyvä maalata. Se ei roiskunut eikä valunut, levittyi ja peitti hyvin.

Tietoa maalista löytyy täältä.


Maali kannattaa ensin sekoittaa huolella porakoneeseen kiinnitettävällä sekoittimella. Sen jälkeen käteen muhkea ja pehmeä, iso pensseli. Kannattaa maalata ylhäältä alas ja kerralla maalattava ala aina reunasta reunaan taikka katkosta katkoon. Näin lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen.Virtasen maali kestää vettä melkein heti maalauksen jälkeen, joten sadetta ennen voi huoletta maalata. Ennen maalausta täytyy olla jonkin aikaa poutaa, että maalattava pinta on kuiva.Otsalaudat, räystäsaluslaudat ja nurkkakotelot vielä, sitten on valmista!

Virtasen maalitehtaalta voi tilata ilmaisen näytepurkin, jos haluaa tutustua kyseiseen maaliin. Näytepurkin pääset tilaamaan tästä.

*yhteistyössä Virtasen maalitehtaan kanssa*
2 kommenttia: