tiistai 16. elokuuta 2016

Väliseinillä on väliä. Ja väreillä myös.

Hirsiseinät meillä jää vaalealle hirrelle, mutta väliseiniin on mietittynä hirsipaneelin sijaan muita juttuja.
Tässä kömpelö koonti alakerran väliseinäsuunnitelmista:


Tupaan on tekeillä ryijy. Sen paikka on ruokapöydän ja saarekkeen kohdalla olevien ikkunoiden välissä. Se määrää tuvan värimaailman aika pitkälle.

Kuva täältä.


Yläkerrassa huoneiden väliset seinät tulevat kipsilevyllä ja ainakin makuuhuoneiden hirsiseinät maalataan. Rakennamme ennen muttoa vain vasemman puolen kaksi makuuhuonetta sekä aulan ja vessan. Kolme pikkuhuonetta tehdään myöhemmin.


Vanhempien makuuhuoneeseen kiinnostaisi laittaa tapettiseinä, lastenhuoneeseen ehkä maalattu. Pidämme sisustuksessa vihreästä, harmaasta, valkoisesta, puusta, miksei sinisestäkin. Pehmeät ja luonnolliset värit ja sävyt ovat ihania.
Kankaiseen pehmeään sängynpäätyyn olisi mukava nojailla. Sängyn taakse sopisi joku vihreänharmaa värimaailma.
Poikien huoneeseen olen ostanut verhoiksi Marimekon sinistä Jurmoa. Se on sen verran näyttävä kuosi, että seinät voisivat olla valkoiset ja korkeintaan sitä vaaleaa puuta voisi olla. Itse asiassa sopisi hyvinkin tuohon...


Poikien huonkalut ovat simppeleitä.

Pöytä Ikealta
Tyttöjen huonetta ei vielä tässä vaiheessa tehdä, vaan he saavat majailla alkuun toinen poikien, toinen vanhempien huoneessa.

Lattiasta tulee maalattu, sen väriksi on ajateltu harmaata ainakin alakerrassa. Yläkerrassa väri voisi kenties olla hieman vaaleampi. Myös portaat, jotka rakennetaan lattialankuista, maalataan lattiamaalilla. 

Väliovet tulevat valkoisiksi, samoin kaikki listat ja katto. 

Kodinhoitohuoneeseen sekä pesuhuoneeseen, saunaan ja yläkerran vessaan on kaavailtu lattiaan käytännöllistä ja helppohoitoista akryylibetonia. Se on ennen kaikkea käytännöllinen ratkaisu, omaan silmääni kuitenkin hieman ilmeetön. Siksi näihin tiloihin on mietiskelty jotain muita ilmettä tuovia ratkaisuja. Yläkerran vessan osalta ei ole vielä valaistusta tässä asiassa tullut. Kodinhoitohuoneessa ilmettä tuodaan kaapistolla ja pystypaneloiduilla maalatuilla seinillä. 

Alakerran pikkuvessaan tulee kaakelilattia. Haaveilen sinne tiilenpunaisesta kaakelilattiasta ja valkoisista seinistä. Pukkilan kuusikulmainen laatta olisi tähän lattiaan täydellinen.


2 kommenttia: