maanantai 14. marraskuuta 2016

Olohuoneesta keittiöön

Tässä tuoreimmat kuulumiset mäen rinteen alta: yläkerran lattialautoja on alettu asentaa paikalleen, kolmasosa on nyt asennettuna. Asennuksen jälkeen nämä vielä peitellään suojaan pahvin alle ja sitten lopuksi maalataan vaalealla maalilla.  Keskiviikkona tontille saapuu kuorma, jossa on kattolaudat sekä levyseininen levyt.Savu nousee piipusta ja talo lämpenee.

Suunnittelun alla on viimeisimpänä ollut tupa. Piirtelin mittakaavassa pohjakuvaan huonekaluja ja hahmottelin järjestystä. Etsiskelin valaisimia ja piirsin keittiön valmiiksi. Nyt on suunniteltu jo keittiön kaappien järjestyskin. Vaikuttaa siltä, että saadaan keittiö jossa on joka tavaralle paikka :)

Huonekaluhahmotelmaa

Keinutuoli on kierrätyskeskuslöytö, valaisin örsjö, nojatuoli täältä ja sohva ikealta. Haave yhdestä pitkästä virkatusta verhosta myös elää niin vahvasti, että tänään hankin langat ja koukun. Ryijyä on vielä tekemättä n. 15 cm, sen jälkeen on verhon vuoro.

Ruokapöydän olemme joskus löytäneet torista. Ruokapöydän yläpuolelle hankittiin artekin a330s valaisimet. Ruokapöydän ja keittiön väliin tulisi puusohva ja sen ylle ikkunoiden keskelle tulisi ryijy.
 Keittiön havainnekuvia luonnosteltuna ruutupaperille. Yritin tehdän 3D-kuvia Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla, mutta se ei onnistunut kun heillä ei ole tarjolla 50-senttisiä kaapin runkoja. Hyödynnämme keittiössä kaikkiin 60-senttisiin kaappeihin ja laatikoihin ikean runkoja, korkea 50-senttinen kaappi täytyy tehdä kokonaan itse. Ovet ja etulevyt sekä runkojen peitelevyt tehdään itse vanerista ja liimapuulevystä.


 Messinkinen seinävalaisin / Keittiökuva / hyllykkö /seinävalaisin tiskialtaan ylle ikean hyllykön viereen

Saarekkeen yläpuolelle kattoon voisi laittaa esimerkiksi tällaiset pienet kattovalaisimet. Saattaisi näyttää paremmalta kuin upotetu spotit.


Keittiöön haaveilen kivitasoista, tarkemmin vaaleista kvartsitasoista.  Luulin että Ikealta löytyisi aina se edullisin vaihtoehto mutta yllättäen sain suomalaisesta kivitasofirmasta tarjouksen joka oli kolmasosan ikean hinnasta! Maksaako ikealla sitten se, että heillä taso on todella paksu..

Keittiöön haluan laittaa myös raitaisen räsymaton, joka on peräisin isäni vanhasta kotitalosta. Siinä on kauniiksi raidoiksi kudottuna kirjavaa elettyä elämää.

6 kommenttia:

 1. Suunnitelmat näyttävät kivoilta! Teillä on edistytty hyvää vauhtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Itsestä tuntuu että tahti on ollut kesän jälkeen tuskastuttavan hidas. Mutta vähitellen edistytään. Muutosta haaveillaan vasta kun kevät on jo pitkällä.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja kuulostaa sinun suunnitelmat. Minullakin oli alunperin haaveena tuon mallinen olohuone/keittiö mikä teille tulee mutta huonejako ei sopinut millään tuohon tontille. Mutta tyytyväinen olen kyllän nykyiseen ratkaisuunkin ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 meillä oli tällainen huonejako suoraa seurausta tontista ja ilmansuunnista - sekä neliönmuotoisesta pohjasta. Näin se vain asettui 😁 käytännössä sitten näkee kuinka toimiva se on.
   Minusta teillä on kyllä hyvä huonejako myös!

   Poista
 3. Saako udella, että mistä kivitasofirmasta oli kyse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen firma kuin Topkivi. Löytyy varmasti googlaamalla sivuille. 😊

   Poista