keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tarina alkaa

Pieni kultainen kotimme alkoi tuntua liian pieneltä perheellemme. Olemme nauttineet tämän vanhan talon tunnelmasta ja on vähän haikeaakin luopua tästä. Talomme on rakennettu 1948, se on tavallinen pieni rintamamiestalo. Pihapiirissä on omenpuita ja pihasauna, joka antaa hyvät löylyt.Vanha takka toimii uskomattoman hyvin ja on kaunis. Tämän tyyppisestä takasta haaveilemme myös uuteen kotiimme. Se on yksinkertaisen kaunis.
Talossamme on kauniit vanhat ikkunat ja valkoiseksi maalatut vanhat lankkulattiat. Aluksi haaveilimme vanhan näköisistä puusepänikkunoista myös uuteen kotiimme, mutta olemme kuitenkin päätyneet uudenaikaisiin mutta vanhan mallisiin ikkunoihin.

Tätä pihasaunaa meillä tulee ikävä. Olemme saunoneet siellä viikottain ympäri vuoden, kesällä parikin kertaa viikossa. Uudelle tontille olemme suunnitelleet myös paikan pihasaunalle, mutta tässä ensimmäisessä vaiheessa rakennamme vasta talon, ja pihasauna jää vielä odottamaan.


Jonkin aikaa etsimme isompaa vanhaa taloa, mutta emme löytäneet sellaista tarpeeksi nopealla aikataululla. Sen sijaan löysimme tontin, josta pidimme.


Maisema länteen

...ja etelään


Tontti on aika jyrkkä rinne, joka viettää sekä etelään että länteen. Pohjoisen puolella on kallionen metsärinne, jossa kasvaa mäntymetsä. Tontilta on kauniit peltomaisemat ja mäen päältä näkee pitkälle.


Kuva on tontin huipulta, pohjoisnurkasta. Auto on sillä tasolla, minne talo rakennetaan.

Tontilla kuitenkin oli vanha homeinen talo, joka oli ensin purettava pois alta. Teimme sen työn viime toukokuussa.

Samalla aloitimme villiintyneen tontin raivaustyöt. Purimme pois myös pihapiirissä olleet huonokuntoiset vajan ja autotallin.


 Nyt tontti on tyhjä, uuden talon suunnitelmat pitkällä ja valmistelemme rakennuslupahakemusta. Odotamme näinä päivinä talon piirustuksia Finnlamellilta, jonka valitsimme talotoimittajaksemme. Suunnittelimme ja piirsimme talon itse. Lähtökohtana oli tämä nykyinen kotimme, sekä kaksi sattumalta vastaan tullutta kuvaa vanhoista taloista. Koska tontilla oleva rinne on niin jyrkkä ja maa nousee 12 metriä lounaisnurkasta koillisnurkkaan, tuntuu
oikealta sijoittaa paikalle talo, jonka katto on jyrkkäharjainen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti