tiistai 24. marraskuuta 2015

Lupakuvat valmiina, lastenhuone suunnitteillaNyt on lopulliset lupakuvat valmiina. Täytyy kyllä kehua sujuvaa yhteistyötä Finnlamellin kanssa. Lopputulos on toiveiden mukainen, vaikka lähdimme liikkeelle niinsanotusti nollapisteestä, eli pohjalla ei ollut mitään valmista talotoimittajan mallia. Tulimme hyvin kuulluiksi ja ymmärretyiksi.


Poikkileikkauskuvassa talo muistuttaa hauskasti nukkekotia mittasuhteiltaan.
 Mutta on se vaan jännittävä sitten nähdä, millainen tämä talo on luonnossa! Onko se sitä mitä on tavoiteltu vai jotain ihan muuta.

Alakerta

Yläkerta


Yläkertaan tulevat talon makuuhuoneet, viisi kappaletta. Sieltä löytyy myös suihkullinen wc ja mukavan kokoinen aula. Yläkertaan tulee maalatut mäntylankkulattiat. Aulan lattiaan ajattelimme maalata ruutukuvion inspiroimaan leikkejä ja miellyttämään silmää.
Kuva pinterestistä


Kuva pinterestistä
Makuuhuoneiden lattiat tulevat yksivärisinä.

Vielä vähän juttua makuuhuoneisiin liittyvistä suunnitelmista. Nimittäin talon ensimmäinen verho on ostettu pikkumiesten makuuhuoneeseen. Marimekon Jurmo -kangas oli nappilöytö sellaisten pikkupoikien huoneeseen, jotka rakastavat onkimista ja kalastamista, lumipalloja ja lumilinnoja sekä tähtiä ja avaruutta.


Meillä on yksi vanha, mustaksi maalattu rautasänky. Löysimme sängyn vanhan talomme puutarhavajasta. Siellä se oli muutamana palana ja oli lähellä että olisimme heittäneet sen kaatopaikalle. Mutta kun kaivoimme palat vajasta ulos, niistä syntyikin komea ja todella hyväkuntoinen sänky. Olisi mukava löytää jostain toinenkin vähän saman tyylinen sänky. 

Valaisin on ikealta. 
Pienet koululaiset tarvitsevat myös työpöydän. En ole vielä löytänyt ainoaa ja oikeaa, mutta kivoja vaihtoehtoja on muutamia.

Kuva Askon sivuilta, ihanan yksinkertainen pieni työpöytä, jonka eteen sopisi vaikka Stokken säädettävä tuoli.

Kuva Luona Shopin sivuilta.
Tai miksei vaikka joku vanha pulpetti...

Kuva on tori.fi sivuston myynti-ilmoituksesta.
No, näitä ehtii vielä miettiä... makuuhuoneisiin tulee jokaiseen yksi seinä levyllä, ja siihen on tarkoitus valita kuhunkin huoneeseen sopiva tapetti. Muut seinät ovat joko hirrellä tai hirsipaneelilla.
Poikien huoneeseen sopisi esimerkiksi jokin ohut pystyraitakuvio tai FermLivingin Harlequin tapetin tyyppinen hillitty graafinen kuvio.

Kuva Ferm Livingin sivulta, Harlequin tapetti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti