torstai 17. joulukuuta 2015

Sähkösuunnitelman tekoa ja alakerran valaistusta

Rakennuslupa on jätetty nyt virkamiesten huomaan, parhaassa tapauksessa saamme jo ennen joulua päätöksenkin. Olihan se iso nippu papereita!

Nyt on vuorossa ollut sähkösuunnitelman tekeminen. On mietitty lamppujen ja pistorasioiden paikkoja. Mukava on miettiä myös jo valaisinratkaisuja, lampun paikkaan vaikuttaa se, millaista lamppua on tilaan ajateltu.

Aika paljon valaisimia meillä on jo ennestään. Kirpputorilta olemme löytäneet vanhan pallovalaisimen, joka tulee kuistin kattoon.Kuistin oven molemmin puolin on kapeat ikkunat, joille on sunnniteltu pöytävalaisimia. Vielä ei ole selvinnyt aivan millaiset, varjostimelliset vai jopa ilman. No näiden kanssa ei ole kiirettä, alkaa olla jo hienosäätöä. Suosikkini on tuo bloomingvillen valaisin.

Kuva Room21
Kuva Room 21

Kuistista astutaan eteiseen, ja sinne on tulossa kattoon kaksi pallovalaisinta. Näistäkin toinen meillä jo on nykyisessä eteisessä, tarkistin että näitä vielä löytyy. Nämä sopivat hyvin eteiseen, kun ovat niin lyhyellä varrella, että jäävät korkealle katonrajaan. Varsinaista päänvaivaa onkin aiheuttanut tuvan valaistuksen suunnitteleminen. Varsinainen tilan koru meillä jo on, nimittäin ruokapöydän ylle tulevat kaksi messinkistä artekin A330S  valaisinta.

Kuva pinterestistä
Ei haluttaisi sotkea tilan ilmettä monella erilaisella näyttävällä valaisimella, mutta jotain muutakin tila kaipaa kuin nämä pienet kauniit valaisimet.

Olohuoneen puolelle on ollut suunnitteilla välillä pallovalaisimia ja välillä jotain muuta. Pallovalaisimien asettelu kyseiseen tilaan vaan tuntuu vähän hankalalta. Helpoiten tilaan istuisi yksi isompi valaisin ja lisäksi muutamat huomaamattomammat yleisvalaisimet lähelle nurkkia. Lisäksi huoneeseen voisi laittaa esimerkiksi sohvan lähelle seinään seinävalaisimen lukuvaloksi, tai jalkalampun.

Yllättäen ellokselta löytyi kaksikin kaunista kruunumaista valaisinta, jotka sopisivat sekä noihin ruokapöydän valaisimiin, että muualla talossa oleviin pallovalaisimiin. Hintakaan ei päätä huimannut. Molemmat kuvat ovat elloksen sivuilta. Elloksella on paljon hienoja valaisimia!
Vasemman puoleinen saattaa
olla asteen verran liian
juhlava meille....

Ongelma tuleekin eteen sitten niiden yleisvalaisimien kanssa, kun kovin ihastuneita ei olla kattoon upotettaviin malleihin. Hyvä vaihtoehto olisi kattoon kiinnitettävä suunnattava pieni valaisin, jolla valon voi heijastaa seinän kautta huonetilaan. Tämä örsjön valaisin olisi aivan ykkönen:

Kuva täältäNiin huomaamaton ja silti elegantti. Mutta suolainen hinta, voi olla että kaatuu siihen tämä haave.  Vaikka kuinka netin syövereitä kaivelee, niin vastaavaa yhtä nättiä ei löydy. Tällaisia mietteitä, lopputulos voi olla kuitenkin jotain aivan muuta, kun mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. 

Keittiön valaistusideoista kirjoittelen sitten samalla kertaa kuin muistakin keittiösuunnitelmista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti