perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannusviikon touhut

Tällä viikolla talolla valmisteltiin ensi viikon lattiavalua. Lattiaan laitettiin styroksit ja reunoille lankku estämään betonilaatan kiinnittyminen seinään. Lankku poistetaan valun jälkeen ja kolo täytetään uretaanilla. Myös sähkömies kävi talolla vetämässä lattiavalun alle tulevat sähkökaapelit. Samalla porattiin seiniin reiät pistorasioita ja katkaisijoita varten. Tehtaalla tehdyt pystyporaukset löytyivät hirsien sisältä aivan oikeista kohdista.


Styroksin päälle asetettiin raudat ja sisäseinät suojattiin muovilla. Nyt vielä lattialle asennetaan lattialämmitysputket ja sitten valu voidaan tehdä.


Näiden töiden jälkeen aloitimme ulkomaalauksen. Kirjoitan myöhemmin erikseen maalaamisen vaiheista ja siihen liittyvistä vinkeistä. Väri osui meidän mielestä nappiin.
Huipulta lähdettiin maalaamaan alaspäin.


Tässä mennään: kuisti ja yksi pääty maalattu.
Helppo on jo kuvitella miltä talo näyttää, kun se saa vahvat valkoiset nurkkakotelot, valkoiset räystäät ja vuorilaudat.

11 kommenttia:

 1. Vau,sielähän hommat etenee hurjaa vauhtia! Onko teillä joku rakentamassa vai ihan itsekö teette taloa? Meilläkin mies jäi nyt "raksa"lomalle niin jospa se meidänkin talo rupeaisi nouseen vauhdilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teimme kellarin itse, rungon pystytyksen, vesikaton ja ikkunoiden asennuksen tekivät Rakennus H. Aution miehet. He olivatkin niin tehokkaita, että heidän lähdettyään on tottapuhuen tuntunut siltä ettei mikään enää etene:D Itse ollaan nyt jatkettu ulkomaalauksien ja sisätöiden kanssa. Miehen kesäloma alkaa ensi viikolla niin uskon että kohta päästään kunnolla tekemisen makuun.

   Poista
  2. Kyllähän se valmistuu eri nopeasti kun on koko päivän miehet hommissa verrattuna siihen jos itse iltaisin vaan rakentaa. Onneksi meillä miehellä on nyt useampi kuukausi aikaa rakentaa taloa ja kuukauden ajan apupoikakin niin rupeaa talolla tapahtumaan :) tsemppiä teillekin raksailuun!

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä järjestelyltä teillä :)varmasti alkaa tapahtua! Kiitos ja tsemppiä sinnekin😊

   Poista
 2. Sattumalta eksyin blogiisi! Mahtava koti teille nousemassa! Itsekin hirsitalosta ja maalaismaisemasta haaveilen.. Tällä hetkellä kotina kivitalo kaupungissa, joten lähdettäisiin aivan eri suuntaan 😊

  -Mimmi

  VastaaPoista
 3. Sattumalta eksyin blogiisi! Mahtava koti teille nousemassa! Itsekin hirsitalosta ja maalaismaisemasta haaveilen.. Tällä hetkellä kotina kivitalo kaupungissa, joten lähdettäisiin aivan eri suuntaan 😊

  -Mimmi

  VastaaPoista
 4. Tämähän näyttää hyvältä. Todella sopusuhtaisen ja kauniin mallinen talo! Värikin on tosi hyvä. Ja nopeaa toimintaa, milloin lie oon käyny viimeksi kurkkaamassa blogissasi, ehkä rungonpystytysvaiheessa. :)

  VastaaPoista