perjantai 28. lokakuuta 2016

Syksyn satoa


Tällä mallilla talo on ulkoapäin. Loput hommat tehdään ensi keväänä ja kesänä: räystäsaluslaudat, nurkkakotelot loppuun, kuistiin rännit ja tietysti tuo kivijalan käsittely. Ikkunoiden vuorilaudat täytyy myös maalata vielä kertaalleen.

Sisällä on nyt pystytetty väliseinärungot alakertaan.

Eteisestä näkee koko talon läpi isoille ikkunoille. Siivottavaakin näyttäisi taas olevan...
Etualalla on vessa, sen takana vaatehuone, sauna ja pesuhuone. Oikeassa reunassa kodinhoitohuone.
Kevytrakenteiseen yläkertaan on puhallettu villat seiniin, vedetty sähköjä ja patterien putkia. Villojen päälle laitettiin rakennuspaperit ja koolaus sekä palavillat. Nyt ulkoseinät on paneloitu.Seuraavaksi yläkertaan tehdään lattia ja sen jälkeen väliseinät.

Päätimme laittaa taloon keskuspölynimurin. Tämän kannalla oli erityisesti sisäilma-asiantuntijamme herra S. Kaikkein turvallisinta on että likainen ilma menee ulos eikä kierrä talossa, suodattimilla kun on taipumus mennä joskus tukkoon tai muuten toimia huonommin kuin olisi suotavaa. 

Imurin putket on nyt vedetty välipohjaan ja kellariin. Imurin moottori tulee meillä kellariin. Saamme sen sijoitettua siellä lähelle ulkoseinää, mikä on hyvä siksi että imuteho säilyy hyvänä kun putki imurilta ulos on lyhyt. Myöskin ääni pysyy kellarin puolella aika hyvin. Mietimme muutaman eri imurimerkin välillä ja päädyimme allawayhyn, kirjoittelemme myöhemmin imuriasiasta vielä lisää. 

Ryijyprojekti etenee sekin hitaasti mutta mukavasti.

Kotka nousi siivilleen.
Viimeisenä kolmen euron kirpputorilöytö, pieni lasinen kattovalaisin vanhempien makuuhuoneeseen:4 kommenttia:

 1. Teillähän alkaa olla talo ulkoapäin meilkein kokonaan valmis 👍 aivan mahtavan näköinen kyllä! Me jätetään loput ulkohommat ensi kevääksi/kesäksi ja tehdään sisältä talo muuttokuntoon että päästään tästä pienestä väliaikaisasunnosta väljemmille vesille 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoa ollaan kyllä jo voiton puolella, sisällä edetään pikkuhiljaa. Meillä muuttotavoite on jossain kevään ja kesän korvalla. Väljemmät vedet kyllä alkaa meitäkin houkutella - ainakin näin kun sataa vettä 😁

   Poista
 2. Kiva oli löytää hirsitalo blogi. Itse rakennan myös hirsitaloa niin kiva lukea toistenkin projekteista :)

  VastaaPoista